IMG_E0786

Black Hills Bop! 31 Augusti – 10 September

logotyp_daveusa

Black Hills Bop! 31 Augusti – 10 September

NYHET! En DaveUSA-tur i underbara The Black Hills, South Dakota och Wyoming.

En riktig MC-äventyr där vi upptäcker de mytomspunna och svindlande vackra Black Hills i South Dakota och Wyomings storslagna naturlandskap. Mycket cowboys n’ indians, bison-oxar, berg, skog, steppe, western och Native American-kultur och magnifika, vida vyer.

Rundtur ut/in Rapid City, South Dakota
11 dagar totalt
9 nätter
8 hojdagar
Bas-läger Custer, South Dakota / 3 nätter
ca. 180 mil totalt
ca. genomsnitt 24 mil/dagen (med reservation för ev. ändringar) 

 

IMRG kollage 

ROUTE (PREL.) Rapid City SD, Sheridan WY, Cody WY, Riverton WY, Casper WY, Custer, Custer, Custer SD, Sturgis SD, flyga hem, landa ARN.

Vi börjar i Rapid City, South Dakota där vi hämtar våra Harley’s och sticker nästa morgon, way out west genom vackra, öppna skogs-landskap och foothills, långt borta ifrån civilisation.

Vi fortsätter in i delstaten Wyoming och glider successivt uppåt tills kusliga Devils Tower reser sig framför oss som någon jätte från yttre-rymden. Ett besök där på denna, för USA’s urinvånare, ytterst heliga platsen.

Vidare genom tomma Big Sky country västerut till Wyomings Emerald City: Sheridan, ingångsporten till underbara Bighorn National Forest.

Vi åker igenom Bighorns vackra värld med kurviga bergsvägar och grasslands på väg mot en tvättäkta cowboyby, Cody, Wyoming, där vi bor på anrika Irma Hotel komplett med granna spökar och ett shoot ‘em up saloon. Med lite flax så är det Rodeo i stan. Det blir inte mera cowboy än Cody.

Vi lämnar sedan Cody och sticker söderut mot Wind River Indian Reservation och bor på huvudorten där. Riverton. “In the middle of nowhere” kan man gott säga, men Riverton är en mysig liten western by där vi bor centralt på The Tomahawk Lodge. Det är gott om barer, krogar och honky-tonks i närheten.

Från Riverton sticker vi österut och den långa, förväntansfulla och tjusiga vägen tillbaka till The Black Hills. Vi stannar halvvägs i stan Casper, Wyoming, känd för,.? Inget, men vi kanske hinner dra bort till lokala inomhus shooting-rangen och panga lite! Apkul.

Från Casper är det dryga 30 mils drömkörning till vårt bas-läger i de närmaste tre nätterna, nämligen Custer, South Dakota, lilla cowboybyn som ligger bland de vackra bergen i anslutningen till Custer National Park. Vi bor på ett groovy little biker-motel som heter The Rocket Motel där ägarparet Don och Brenda tar väl hand om oss.

Väl i Custer så inleder vi vår 3-dagars vistelse i The Black Hills, som ligger för våra fötter. Vi tar långa, underbara dagsturer varje dag och besöker mycket av detta mytomspunnen och slående vackert område!

Mount Rushmore, Crazy Horse Monument, Deadwood, Spearfish Canyon, Needles och The Badlands. Vi åker på hissnande, branta och kurviga bergsvägar som bl.a Needles Highway och Iron Mountain Road. Vi tar The Wildlife Loop bland bison-oxar och vilda mulåsnor och hinner hem till Custer varje kväll lagom till Happy Hour på en av de många schysta barerna och krogarna i denna lilla biker-cowboy byn. Hela The Black Hills är ett heligt område för Native Americans så vi får vara med om mycket indiankultur.

Vi river vårt 3-dagars basläger och drar tillbaka till Rapid City där vi lämnar igen våra Harleys. Nästa dag, hem till Svedala med minnen för livet.

Den totala kostnaden för denna tur: 39900:-
Kostnaden för passagerare: Ring!
Täcker reguljärt flyg, ny Harley-Davidson med försäkring, boende del i dubbelrum, transfer och mig.

Betalning sker i tre delar.
1. Flyg. Jag bokar allt flyg. Man betalar flygbiljetten själv innan resan i samråd med mig.
2. Boende. Jag bokar alla rum. Alla betalar sina egna hotellrum själv under turens gång.
3. Hoj etc. Alla betalar en DaveUSA-faktura täckande både motorcykel med försäkringar, transfer och mig som Road Captain.
Allt ovan till en totalkostnad av 39900:- / 26000:-
MC tilldelas efter tillgång. Mat, dryck och bensin ingår ej i den totala kostnader. Alla priser och upplägg är preliminära. Let’s Ride!
OBS! Ett begränsat antal platser finns.

 

IMRG Indians in the Hills grovrutt

 

 

Previous
Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *