IMG_1988

Littleboy (inkl. Sturgis MC Rally!)

Littleboy (inkl. Sturgis MC Rally!)

7 – 23 Augusti 2017

En riktig härlig ”old school” MC-tur med fokus på bl. a ett besök på anrika Sturgis MC Rallyt och en fyra-nätters vistelse i cowboy-byn Custer SD , porten till hela den underbara Black Hills!
Den ultimata, populära och i mil-mätt, längsta DaveUSA MC-turen. Denna klassas i kategorin ”gammaldags MC-tur”! Littleboy/Sturgis går varje år och jag är inte den minsta förvånad! En riktig höjdare! Transport och inkvartering ingår ej i priset. Ring mig för mera information!

17 dagar totalt
14 hojdagar
1 st. fyra-nätters stopp / Custer SD
Ca. 420 mil totalt
(med reservationen för ev. ändringar)

Vi börjar i Chicago där vi hämtar våra hojar och sticker nästa morgon, way out west genom tillsynes ändlösa stepp och plaines-områden! If you want majs, you got it!

Vi upplever riktiga, bread-basket USA medan vi korsar hela Illinois, Iowa och South Dakota genom The Badlands och når byn Rapid City på fjärde kvällen! Rapid City ligger en stenkast ifrån Sturgis och otroliga ”Sturgis Bike Week” som vi självklart besöker! Snacka om MC-rally! Här finns det, minst sagt, mycket folk!

Vi lämnar sedan Sturgis och sticker söderut, upp i bergen ca. 8 mil till vår bas i The Black Hills, cowboy-byn Custer, mitt i ”Custer State Park.” Ett paradis!

Väl i Custer så inleder vi vår vistelse i The Black Hills, som ligger för våra fötter. Vi tar långa, underbara dagsturer varje dag och besöker mycket av detta mytomspunnen och slående vackert område!

“Mount Rushmore”! “Crazy Horse Monument”! “Deadwood”! “Lead”! “Spearfish Canyon”! “Devils Tower”! “Needles”! och “The Badlands”! Vi åker på hissnande, branta och kurviga bergsvägar som bl.a ”Needles Highway” och ”Iron Mountain Road”! Vi tar ”The Wildlife Loop” bland bison-oxar och vilda mulåsnor och hinner hem till Custer varje kväll lagom till Happy Hour på en av de många schysta barerna och krogarna i denna biker-cowboy by! De som vill uppleva mera av Sturgis Rallyt är välkomna att dra upp dit närsomhelst under vistelsen!

Hela The Black Hills är ett heligt område för Native Americans så vi får vara med om mycket indiankultur. Vi lämnar så småningom The Black Hills och drar ner till Nebraska med stopp på ”Wounded Knee” där indianer berättar om sin kultur och historia upptill massakern på just det fältet vi står på. Sorgligt men viktigt.

Österut genom ingenmansland som är hela norra Nebraska, där knappt en käft syns till,  fram till Sioux City, Iowa! Vi fortsätter österut till Mississippi-floden och girar upp längs The Great River Road till lilla bajker-samhället Savanna, Illinois!

Nästa dag är det Wisconsin som gäller bort till Lake Michigan och Harley’s högborg Milwaukee, Wi. Nästa morgonen drar vi bort till Juneau Ave. och kollar gamla H-D fabriken innan vi tar oss till nya H-D museet på en exklusiv V.I.P-guidad rundvisning bakom kulisserna!

Vi fortsätter söderut, tillbaka hemåt och hamnar så småningom i downtown Chicago för en härlig dag/natt med sight-seeing och shopping (för den som orkar med sånt 🙂

På kvällen… Den Ultimata Köttbiten på  ”The Capitol Grille” eller något annat höjdar-köttkrog och en blues-safari, hell yea!

Nästa dag,.hem till Svedala igen! Ett reseminne för LIVET!

Pris: 36,800:- rider, 23,600:- passagerare.

Ingår Harley-Davidson MC inkl. försäkring och Dave som Road Captain/guide/administratör

Transport och inackordering ingår ej i priset. Hur funkar det? Bra! Ring så berättar jag!

Let’s RIDE!

 

Littleboy map

Previous
Next

2 Responses to Littleboy (inkl. Sturgis MC Rally!)

 1. Bill Nilsson says:

  Hej! vill följa med till Sturgis, finns det någon chans att följa med i år?

  Svara
  • dave says:

   Tjohej Bill, tack för brevet,.visst,.det ska gå att ordna in dig om du vill,.varnar för ev. förhöjda priser dock,.allt flyg, alla hojar å hotell bokades för ett bra tag sedan och priserna på sånt i UDSA kan ha går upp lite,.ska jag kolla upp?
   Hörs sen, Dave

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *