CFB-159

West Coast Super-Mega SunRun

Turförslag

West Coast Sierra Super-Mega SunRun 

29 Augusti – 16 September
(OBS! Turen genomförs då minimal-antal deltagare uppnås)

Antal dagar totalt: 19

Antal dagar in the saddle: 16

Antal mil ca. 390

Genomsnitt 22 mil/dagen

Antal 2-nätters stopp: 3 (San Francisco, Jamestown och Las Vegas)

California! Here we come! ”West Coast Sierra SunRun” är en otrolig MC-tur som vi på DaveUSA gör med glädje varje år och vi slutar ALDRIG att häpnas över dess variation och råa skönhet!! Himmelskt! Nu har turen blivit ÄNNU STÖRRE OCH ÄNNU MERA! West Coast Sierra Super-Mega SunRun!

När Gud skapade Kalifornien så hade han MC-åkaren i åtanke hela tiden! En enorm delstat med allt det bästa en motorcyklist kan någonsin drömma om. Punkt. Slut!

Vi plockar ut våra hojar och inleder turen med en sväng bort till Hollywood på Sunset Boulevard, med avstickare på Hollywood Boulevard för att kolla in alla kufar och gatu-stjärnorna, hela vägen ner till havet. Vi girar norrut på Highway 1 genom Malibu och stannar på bajker-baren med bl.a kanonfärsk fisk, ostron, räkor m.m: Neptunes Net, och käkar lunch! Vi fortsätter norrut fram till kitsch-byn vid havet, Santa Barbara, där vi bor på ett kanonhotell! Sedvanligt mys-pys vid poolen med en kall öl, middag hos en fantastisk italienare och kanske ett besök, för den som orkar, på lilla tvätt-äkta mexikanska baren bredvid för att kolla hur lajv-musik och bonn-dans fungerar på mexikanska! Madre! Så häftigt!

Vi lämnar stan och drar inåt landet upp och över de mäktiga och vackra bergen i Los Padres Nat’l Forest ner till andra sidan och girar norrut en bit bort till Solvang, en by så otroligt danskt att man blir snurrig i huvet! Där finns Paulines Pancake House! En liten rundvandring bland smörrebröd etc. sen världens bästa frukost! Vidare norrut, mot kusten, där vi norpar Pacific Coast Highway och, via Cambria, siktar på kvällens destination, San Simeon, ett litet samhället utanför Hearst Castle. Här finns allt vi behöver inklusive en ibland de bästa restaurangerna jag någonsin har ätit på! Hotellet ligger vid havet och de har inrett rejäla strand-brasor etc. åt gästerna! Där brukar vi sitta i all sköns ro och se på stjärnorna medan de stora vågorna slår in. Magiskt!

Fortsatt norrut på 1:an är det glest med folk men fullproppat med naturskönhet! Vi åker PCH högt uppe på vägar byggda på smala klippavsatser, via sjöelefanternas strand och upp i bergen på dessa hissnande, smala vägar till The Big Sur. Alltså, denna sträcka är så vacker att det saknas ord. Vilka vyer. Slutligen når vi berömda havsbyn Monterey och en natt på Cannery Rowe!

Hur toppar vi detta? Vad sägs om hela 2 nätter mitt på Union Square i San Francisco!! San Francisco!! Snacka om en stad fylld till bredden med kultur, evenemang, mat, folkliv etc. Här är det kanon att knalla omkring eller åka cable-car!

Fortsatt norrut från San Fran över Golden Gate Bridge och in i wine-country och Sonoma / Napa Valley där vi stannar på några av de ändlösa, gemytliga vingårdarna och provsmakar litegrann. Blir man inte vinsnobb då så blir man aldrig det! Här, bland bergen nära kusten, är vägarna och naturen häpnadsväckande! Efter en makalös dagstur genom berg och dal, förbi sjöar och vingårdar når vi till sist byn Fort Bragg på PCH!

Vi fortsätter upp och genom den katedral-liknande Redwood-skogen på en väg som heter, MYCKET passande, Boulevard of Giants! Fortsätter upp till nära Oregon gränsen och byn Eureka. Idag får alla chansen att köra hoj genom ett träd vilket jag tycker alla borde få göra minst en gång i livet! Eureka är en liten kustby med ett eget behagligt tempo och vacker natur. Här finns en höjdarkrog, minsann, go’ mat, gemyt och en bra natts sömn står på menyn idag!

Från Eureka drar vi österut, inland över bergen och genom dalarna till byn Red Bluff! Här gäller en helt annan körning genom vida, lata svängar genom berg och skog, topp och dal. En behaglig åkdag som slutar nere i dalen i Red Bluff, här kan det vara ordentligt varmt Skönt då med ett dopp i poolen!!

Nästa dag fortsätter vi österut över bergen, eller “The Foothills” som det heter, till “Lil’ Las Vegas”, underbara Reno, Nevada! Ska bli skönt med en natt i neon, sus och dus efter de senaste dagarnas häpnande natur och ödslighet! Varför kallas Reno för “Lil’ Las Vegas”? Det skall du snart få reda på! 🙂

En lång men fantastisk dag! Söderut sen västerut genom höga berg och vackra skogar och vidare söderut till gruvbyn Jamestown, där guld-rushen startades på 1800-talet. Jamestown är en ball by med stor gruv, järnvägs och cowboy – tradition. Här finns också mina vänner i Jamestown H.O.G, sköna lirare som tar emot oss med öppna armar och leder oss på dagsturer in i Gold Rush-country med dess överlämnade spökstäder samt kitschiga samhällen där upprustning till originalskick prioriteras. Helt fantastiskt! På kvällen den traditionella BBQ-festen. Tanterna lagar mat, gubbarna snackar hoj-stories! Nästa morgon tidigt tar Hoggarna oss på drömturen upp, upp, upp till Yosemite National Park. Jisses, vilket ställe. Närmare himlen kommer man inte. Väl längst uppe trollar gänget fram en tappas lunch ur packväskorna och vi njuter av den medan vi ser på Half Dome, El Capitan och allt annat döds-vackert!

Vi åker tillbaka ner till dalen där Jamestown-folket tackar för sig och vi fortsätter uppåt igen, riktigt högt, tills vi når Tioga Pass vid 10,000 fot. Snörisk? Javisst, men förhoppningsvis inte på asfalten! Naturen bestämmer. Man får en fin julkänsla iallafall! Skojsigt att åka i kyligt vinterväder, omringad av snö, när dagen innan svettades vi i en härlig sommarhetta!. Äntligen nere vid Lee Vining och söderut genom dalen, vaktade av två bergskedjor på varsin sida, till western-byn Bishop.

Från Bishop söderut till Lone Pine där vi svänger vänster och lämnar planeten Jorden ett tag! Vägen till Death Valley är magisk, mystisk, ödslig, kuslig, het och fullkomligt makalös! Mars-landskap! Death Valley likaså. Utomjordisk. Kan bli varmt i sadeln! Denna dag, lik så många andra under denna makalösa tur, kommer Du aldrig att glömma. Vi korsar Death Valley och tar oss igenom öknen, över gränsen till Nevada där vi bor på en Indian gambling-resort, mitt i ingenstans. Intressant!

Next stop? Las Vegas! Javisst! Du hörde rätt! Las Vegas, Nevada! Vi bor två nätter, mitt i smeten, i g:la Downtown, mitt emot berömda Fremont St.! Vilken härlig Vegas-weekend! Här behöver man inte skriva så värst mycket mera om allt kul vi får här, tycker jag! What goes on in Vegas…

Vi lämnar Sin City och drar söderut och in i den tok-ödsliga och helt fantastiska Mojave Nat’l Preserve! En dag med bara varandra att glo på, pga. att här finns det inte mycket folk inte! Vi kör hela vägen söderut tills vi möter en gammal vän till alla oss bikers… En underbar och väl bevarad sträcka av gamla Route 66 som vi kör rätt länge på västerut ända till favvo-hotellet i byn Barstow. Här är det ett riktigt paradis! En oas med svala briser mitt i öknen! Hotellet har en lummig bakgård med gazebo, gräsmatta, palmer, gångstigar etc. och en pool med bar som bara äger! En otrolig och berömd mexikansk krog tillhör hotellet, bara några steg ifrån poolen, ja, jag tror ni fattar!

Vi lämnar oasen och fortsätter västerut en bra bit på gamla Route 66 och hamnar så småningom tillbaka på bas-hotellet i L.A. Nästa dag? Hem till Svedala!

 

Kontakta DaveUSA för mera information!  Välkommen! Let’s RIDE!

WCSSMSR

 

Previous
Next

One Response to West Coast Super-Mega SunRun

  1. jan karlsson says:

    Hej på er alla glad.
    Är sugen att hänga på med er på denna tur 2017 men skulle behöva lite datum för turen så man kan ta ledigt från kneget. Turen som jag är sugen på är West Coast Sierra Super-Mega SunRun.
    M.V.H Janne

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *