california-flag-bear-flag

Littleboy Kalifornien 27 Augusti – 15 September 2023

new håååkkkaaaan 1Печать

Littleboy Kalifornien   27 Augusti – 15 September 2023

20 dagar totalt
16 hojdagar
18 nätter
3 st. 2-nätters stopp San Francisco, Las Vegas, L.A
ca. 430 mil totalt
ca. 30 mil om dagen

California! Here we come! ”Littleboy Kalifornien” är en otrolig MC-tur. Kalifornien slutar ALDRIG att tillfredsställa med dess variation och råa skönhet. Himmelskt.

 

När Gud skapade Kalifornien så hade han MC-åkaren i åtanke hela tiden. En enorm delstat med allt det bästa en motorcyklist kan någonsin drömma om. Punkt. Slut.

 Littleboy Kalifornien   27 Augusti – 15 September 2023

Färdväg:
L.A
Santa Barbara
San Simeon
Monterey
San Francisco
San  Francisco
Cloverdale
Eureka
Redding
Reno NV
Jamestown
Bishop via Yosemite National Park
Death Valley Junction
Las Vegas NV
Las Vegas NV
Barstow
L.A
L.A
Flyga hem
Landa

Vi plockar ut våra hojar och girar norrut på Highway 1 genom Malibu och stannar på bajker-baren med bl.a kanonfärsk fisk, ostron, räkor m.m: Neptunes Net, och käkar lunch. Vi fortsätter norrut fram till kitsch-byn vid havet, Santa Barbara, där vi bor på ett kanonhotell. Sedvanligt mys-pys vid poolen med en kall öl, middag hos en fantastisk italienare och kanske ett besök, för den som orkar, på lilla tvätt-äkta mexikanska baren bredvid för att kolla hur lajv-musik och bonn-dans fungerar på mexikanska. Madre! Så häftigt!

Vi lämnar stan och drar inåt landet upp och över de mäktiga och vackra bergen i Los Padres Nat’l Forest ner till andra sidan och norrut en bit bort till Solvang, en by så otroligt danskt att man blir snurrig i huvet! Där finns Paulines Pancake House! En liten rundvandring bland smörrebröd etc. sen världens bästa frukost! Vidare norrut, mot kusten, där vi norpar Pacific Coast Highway och, via Cambria, siktar på kvällens destination, San Simeon, ett litet samhället utanför Hearst Castle. Här finns allt vi behöver inklusive en ibland de bästa restaurangerna jag någonsin har ätit på! Hotellet ligger vid havet och de har inrett rejäla strand-brasor etc. åt gästerna! Där brukar vi sitta i all sköns ro och se på stjärnorna medan de stora vågorna slår in. Magiskt!

Fortsatt norrut på 1:an är det glest med folk men fullproppat med naturskönhet! Vi åker PCH högt uppe på vägar byggda på smala klippavsatser, via sjöelefanternas strand och upp i bergen på dessa hissnande, smala vägar till The Big Sur. Alltså, denna sträcka är så vacker att det saknas ord. Vilka vyer. Slutligen når vi berömda havsbyn Monterey och en natt på Cannery Row.

Hur toppar vi detta? Vad sägs om hela 2 nätter mitt på Union Square i San Francisco? Snacka om en stad fylld till bredden med kultur, evenemang, mat, folkliv etc. Här är det kanon att knalla omkring eller åka cable-car!

Fortsatt norrut från San Fran över Golden Gate Bridge och in i wine-country och Sonoma / Napa Valley där vi stannar på några av de ändlösa, gemytliga vingårdarna och provsmakar litegrann. Blir man inte vinsnobb då så blir man aldrig det. Här, bland bergen nära kusten, är vägarna och naturen häpnadsväckande. Efter en makalös dagstur genom berg och dal, förbi sjöar och vingårdar når vi till sist byn Cloverdale.

Vi fortsätter upp och genom den katedral-liknande Redwood-skogen på en väg som heter, MYCKET passande, Boulevard of Giants! Fortsätter upp till nära Oregon gränsen och byn Eureka. Idag får alla chansen att köra hoj genom ett träd vilket jag tycker alla borde få göra minst en gång i livet. Eureka är en liten kustby med ett eget behagligt tempo och vacker natur. Här finns en höjdarkrog, minsann, go’ mat, gemyt och en bra natts sömn står på menyn idag.

Från Eureka drar vi österut, inland över bergen och genom dalarna till byn Redding! Här gäller en helt annan körning genom vida, lata svängar genom berg och skog, topp och dal. En behaglig åkdag som slutar nere i dalen i Redding, här kan det vara ordentligt varmt och skönt.

Nästa dag fortsätter vi österut över bergen till “Lil’ Las Vegas”, underbara Reno, Nevada. Ska bli skönt med en natt i neon, sus och dus efter de senaste dagarnas häpnande natur och ödslighet! Varför kallas Reno för “Lil’ Las Vegas”? Det skall du snart få reda på. 🙂

En lång men fantastisk dag! Söderut sen västerut genom höga berg och vackra skogar och vidare söderut till gruvbyn Jamestown, där guld-rushen startades på 1800-talet. Jamestown är en ball by med stor gruv, järnvägs och cowboy – tradition. Helt fantastiskt.  Nästa morgon tidigt sticker vi på drömturen upp, upp, upp till Yosemite National Park. Jisses, vilket ställe. Närmare himlen kommer man inte. Half Dome, El Capitan och allt annat döds-vackert.

Vi fortsätter bort mot Tioga Pass vid 10,000 fot. Snörisk? Javisst, men förhoppningsvis inte på asfalten. Naturen bestämmer. Man får en fin julkänsla iallafall. Skojsigt att åka i kyligt vinterväder, omringad av snö, när dagen innan svettades vi i en härlig sommarhetta!. Äntligen nere vid Lee Vining och söderut genom dalen, vaktade av två bergskedjor på varsin sida, till western-byn Bishop.

Från Bishop söderut till Lone Pine där vi svänger vänster och lämnar planeten Jorden ett tag. Vägen till Death Valley är magisk, mystisk, ödslig, kuslig, het och fullkomligt makalös! Mars-landskap. Death Valley likaså. Utomjordisk. Kan bli varmt i sadeln. Denna dag, lik så många andra under denna makalösa tur, kommer Du aldrig att glömma. Vi korsar Death Valley och tar oss igenom öknen, över gränsen till Nevada där vi bor på en Indian gambling-resort, bokstavligen mitt i ingenstans. Intressant.

Next stop? Las Vegas.Du hörde rätt! Las Vegas, Nevada. Vi bor två nätter, mitt i smeten, i g:la Downtown, mitt emot berömda Fremont St. Vilken härlig Vegas-weekend. Här behöver man inte skriva så värst mycket mera om allt kul vi får här, tycker jag! What goes on in Vegas…

Vi lämnar Sin City och drar söderut och in i den tok-ödsliga och helt fantastiska Mojave Nat’l Preserve! En dag med bara varandra att glo på, pga. att här finns det inte mycket folk inte! Vi kör hela vägen söderut tills vi möter en gammal vän till alla oss bikers… En underbar och väl bevarad sträcka av gamla Route 66 som vi kör rätt länge på västerut ända till favvo-hotellet i byn Barstow. Här är det ett riktigt paradis! En oas med svala briser mitt i öknen. Hotellet har en lummig bakgård med gazebo, gräsmatta, palmer, gångstigar etc. och en pool med bar som bara äger. En otrolig och berömd mexikansk krog tillhör hotellet, bara några steg ifrån poolen, ja, jag tror ni fattar.

Vi lämnar oasen och fortsätter västerut en bra bit på gamla Route 66, över Angels Crest och hamnar så småningom tillbaka i L.A, som turister, i 2-nätter. Nästa dag? Hem till Svedala!

Totalkostnad täckande regulärt flyg, MC och boende: 48500:- rider, 27500:- passagerare.
Täcker reguljärt flyg, valfri (efter tillgång) Harley-Davidson motorcycle av senare årsmodell (andra märken finns att tillgå – fråga!) med försäkringar, boende del i dubbelrum på schysta hotell och road-captain Dave.
Bensin, mat och dryck samt ev. inträden etc. ingår ej.
Obs! Alla kostnader och upplägg preliminära.
Intresseanmälan tas emot nu. Kontakta mig för mera info.
Let’s RIDE!

 

WCSSMSR

 

Next

One Response to Littleboy Kalifornien 27 Augusti – 15 September 2023

  1. jan karlsson says:

    Hej på er alla glad.
    Är sugen att hänga på med er på denna tur 2017 men skulle behöva lite datum för turen så man kan ta ledigt från kneget. Turen som jag är sugen på är West Coast Sierra Super-Mega SunRun.
    M.V.H Janne

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *