FAQ

Vad, och vilka, är DaveUSA?
DaveUSA är,.jag! En one-man show, men, som tur är så får jag bra hjälp av hängivet, kompetent folk, mina vänner, och vi tänker fortsätta erbjuda riktiga MC-turer i USA. Inte charter på två hjul.

Varför är DaveUSA MC-turer i USA generellt något dyrare än de andra nordiska operatörerna?
Att erbjuda HD-turer i USA har blivit en populär affärsverksamhet runtom i hela världen. Mina konkurrenter anordnar grupper på 40, 50, 60 hojar, eller fler, på en och samma MC-resa. Då är det lätt att pressa priserna. Jag håller mig till grupper på 6-14 hojar. Jag trivs bäst så och jag tror mina kunder gör det också. Jag är, som sagt, bestämt emot Big Business och Charter.

Hur går boknings-processen till?
Du väljer och vrakar här på min sida bland våra MC-turer och sedan kontaktar du mig, via mejl eller telefon, så kan vi prata om turen, upplägget etc. tills vi kommer överens. Vill Du så kan Du gärna boka med en gång och det gör Du lättast här via hemsidan. Du fyller i turanmälan jätte-noga. Löpande turinformation (oftast för mycket!) får du under tidens gång och vi är i ständigt kontakt med varandra då Du får uppdateringar etc.  Obs! Turen genomförs endast då antalet deltagare når minimigränsen.

Kan man börja intresse-anmäla sig för 2020 och framåt?
Javisst! Turerna för 2020 finns redan nu! Ring mig!

Vad kostar det? Hur betalar man?
Priset för varje tur och det som ingår finns, eller kommer snart att finnas, under varje turbeskrivning. Saknar Du info är det bara att kontakta mig!

Säljer DaveUSA s.k ”paketresor”?
Nej. Hos mig får man dels betala sin egen flygbiljett och dels betala sina egna hotellrum vid in-checking i USA. I båda dessa fall får Du all hjälp och ledning som behövs av mig.

Finns det reseförsäkringar?
De flesta har fullgod reseförsäkring genom sin hemförsäkring. Kolla upp. Väljer Du att betala med PayPal (och därmed med Ditt eget kreditkort) så ingår oftast reseförsäkring via kreditkortet (Visa, Mastercard). Dessutom erbjuder DaveUSA att hjälpa till med förslag på hur man själv köper kompletterande reseförsäkringar etc. om så önskas.

Vad är det för försäkring på hojen jag kommer att köra?
Med Din hyrhoj ingår en bra försäkring. Du kan välja att själv komplettera denna försäkringen vid önskemål och behov. Hör av Dig så får Du veta mera.

Måste man köra Harley-Davidson?
Nä, andra MC-märken kan finnas att tillgå efter tillgång och behov. OBS! Detta kan påverka priset.

Avbokningar, tvist och resevillkor.
Officiellt så tillämpar DaveUSA AB SRF’s särskilda resevillkoren som finns att läsa/ladda ner här på hemsidan, men jag föredrar samtal och dialog.

Finns det en minimigräns på antalet deltagare som måste nås innan resan blir av?
Japp! Om inte minimigränsen nås fram till senast fem veckor innan resan i frågans avgång så ställs den in och jag meddelar alla inblandade!

Kan vi, som är en grupp, boka en skräddarsyd MC-tur efter våra önskemål?
Det går alldeles utmärkt och händer ofta! Ring mig så ordnar vi det.

Vi är en grupp som vill faktiskt åka ”enkel-tur”, dvs, avsluta turen på en annan destination. Går det?
Javisst!

Vi är ett gäng som vill testa på att åka en MC-tur i USA på egen hand men har dåligt koll på hur man ”lägger upp” turen. Kan DaveUSA hjälpa oss med detta?
Självklart! Kontakta mig bara!

Finns det mera information att tillgå?
Ladda ner bladet “Generell Information” som finns här på hemsidan. Däri finns det mycket matnyttigt om precis allt kring en DaveUSA-tur. Passa på att ta “Reflections on the Long Push” också,.lite MC-estetisk läsning.

Frågor! Frågor! Frågor!
Det är ganska mycket att fråga om kring en DaveUSA MC-resa! Undrar Du något? Har jag missat något här på F.A.Q! Vet bara att det går alldeles utmärkt att närsomhelst ringa eller mejla mig och ställa frågor, om precis allt, kring turerna!,..och jag menar allt! Välkommen!

 

Let’s Ride!