“Route Sixty Six-issippi” 27 Maj-3 Juni 2024

Route Sixty-six-issippi 2024
27/5-3/6
8 dagar totalt
5 åkdagar
6 hotellnätter
Ca 120 mil

Är du en stor Route 66 fan? Diggar du Ol’ Man River Mississippi-floden? Torsk på Americana och kulturhistoria? Då är Route 66-issippi något för dig!

Alla vet att Route 66 stängdes officiellt på 70-talet. Det mesta är borta, tyvärr. Det finns några små ljusglimtar kvar av dess forna glans lite varstans i USA men inget går i jämförelse med delstaten Illinois. Visionärer! Hela 66-sträckan är bevarad, vårdad och älskad, ifrån Chicago till St. Louis MO, av godhjärtade privatföreningar, lokala politiker, vanligt folk (som jag) etc. The Mother Road lives on in Illinois. Jag har åkt 66 i Illinois flera gånger och kan bara säga att den levererar, som ett enda långt museum, a flash from the past, som dryper av Americana och kulturhistoria. Vi tar den, nästan hela vägen söderut ifrån start i Chicago till St. Louis.

Mississippi-floden är mäktig och helig. När man står och ser ut över den blir man översköljd av dess historia. Stor, stark och vacker men ändå mjuk och välkomnande. Man känner sig hemma. Längs denna enorma floden, detta världsarv, går The Great River Road. Den tar vi norrut upp till Deltan kring Savanna och Galena. 

Milwaukee är en stor, fungerande storstad som ligger vid Lake Michigan. Den är vacker och betydelsefull för hela Midwest. Milwaukee är känd för mycket men såklart mest för att Harley-Davidson föddes här. H-D har byggt ett fantastiskt museet där vid sjön. En Mecca. Vi ska besöka det, kanske med en VIP rundtur. Vaggan, dvs original fabriken på West Juneau Ave., besöker vi, med. Idag huvudkontor men anden är stark här. En religös upplevelse nästan.

Sista natten bor vi i downtown Chicago, käkar en rejäl köttbit, går på blues-klubb och njuter.

Route 66-issippi, en DaveUSA mini MC-tour på endast 8 dagar totalt, är liten men ändå mäktig. Den innehåller mycket! En JÄTTE-stor portion Americana. Fantastiska vägar, vacker natur, rik historia, stor MC subkultur, fantastiskt folk, mat och dryck, vyer och sevärdheter och rejäl MC-åkning varje dag.

Turen är kort. 8 dagar totalt. Turen är billig. Bara 20500:-

Läs om Route 66 Illinois här: https://illinoisroute66.org/

Läs om The Great River Road här: https://www.greatriverroad-illinois.org/

Ca. totalkostnad 20500:- rider / 13500:- passagerare.
Täcker valfri* Harley-Davidson MC av senare årsmodell inkl. fullgod försäkring, boende del i dubbelrum. på schysta hotell och mig som Road Captain / admin.
Flyg, mat, dryck, bensin, inträden ingår ej.
*efter tillgång

Upplägg och pris preliminära.

Begränsat antal platser. Boka redan nu. Tiden är knapp. Ring för mera information: 0708820522.

Let’s RIDE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 17 =

To top